För dig som leder program

På denna sida hittar du viktig information om evenemanget.

Denna sida berör bara dig som skall leda program och aktivitet under konferensen! Anmälningsdirektiv för deltagare hittar du HÄR!

Ulos-Ut-Out -evenemanget ordnas på ett eller annat sätt den 15.-17.6.2021!

Ulos-Ut-Out har vunnit enorm popularitet och mer än 350 deltagare har redan registrerat sig till evenemanget!
Utgångspunkten är ett högkvalitativt och säkert evenemang, där förutom ny kunskap och färdigheter kommer deltagarna att erbjudas unika upplevelser i naturen och sammarbetesglädje.

Vi förbereder oss för den föränderliga koronasituationen med olika planer, från vilka vi väljer den som är lämplig för omständigheterna. Metoden för genomförandet av evenemanget kommer att bestämmas under vintern 2021. Datumet för evenemanget är den 15-17 juni 2021, oavsett metod för genomförande, och programmet syftar till att förbli interaktiv, funktionellt och upplevelsefullt trots utmaningarna.

Vi har följande alternativ:
 1. Enligt den ursprungliga planen
 2. Föreläsningar och rundabordsdiskussioner kommer att genomföras online, workshops och upplevelseprogram kommer att genomföras på plats i Nurmes. (Begränsningar beaktas.)
 3. Föreläsningar och rundabordsdiskussioner kommer att genomföras online och workshops och ett upplevelseprogram kommer att spridas över olika städer.
 4. Föreläsningar och rundabordsdiskussioner kommer att äga rum online och workshopparna och upplevelseprogrammet är gjorda på ett sådant sätt att de kan göras online i sin egen närmiljö
Vi har också några alternativ för inspelning av program:
 1. workshopparna spelas in på vintern i Nurmes med deltagande av en liten exempelgrupp
 2. workshophandledarna spelar in sina egna workshops och skickar materialet till arrangörerna
 3. istället för att spela in, streamas programmet i Nurmes så att deltagarna kan diskutera och arbeta tillsammans trots avstånden.

Vi kartlägger olika möjligheter och tar gärna emot tips och idéer av alla programarrangörer, för att implementera olika alternativ. Tillsammans kommer vi att skapa ett nytt sätt att kommunicera god praxis i en tid då utomhuspedagogik är viktigare än någonsin. Trots den besvärliga situationen tror vi att Ulos-Ut-Out är fallet för 2021 och dess effekter kommer att sträcka sig långt. Tack för att du är med!

Fyll i formuläret


Några kommentarer till de praktiska arrangemangen:
 • Om evenemanget måste flyttas online på grund av koronasituationen kommer du att få tillbaka din deltagaravgift.
 • Arrangörerna av evenemanget är inte ansvariga för rese- och logibokningar, se till att ändra / avboka dina resebiljetter och boendereservation vid behov!
 • Anmälningen till evenemanget har tillfälligt avbrutits. Den öppnar igen den 1 februari 2021 när programmet och eventuella ändringar i arrangemangen bekräftas.
 • Idéer och förslag till programmet är fortfarande välkomna!
 • Läs mera av anmälning och inkvartering>
 • Läs mera av arrangemang av meddelanden!

Inspelningar

Du kan redan nu spela banda din föreläsning! Skicka det färdiga materialet i dataformat mp4 (video), pdf och ppt (utskrivbara instruktioner och Powerpointpresentationer) via e-post: maija.ihantola@luontokoulut.fi

Kommer snart: Några tips för att skapa egna videor.

Kommer snart (?): Preliminär evenemang i Nurmes vintern 2021, där en del av programmet spelas in professionellt.

Inspelningarna lagras på webbplatsen out2021.fi och klassificeras i MAPPA.fi-tjänsten och kommer att erbjudas för alla pedagoger hösten 2021.

Kommer snart: instruktioner för dem som har föreläsningar eller tal

Instruktioner för runda bords ledare

Instruktioner för workshopledare


Förändringar i ditt program

Om behövs du att förändra någonting i ditt program, skicka e-post till maija.ihantola@luontokoulut.fi.

Synlighet, Mappa.fi och minimässa

Vi erbjuder programtillverkare extra synlighet i evenemangets kommunikationer! Ta chansen och skicka bilder av ditt program och dig själv, tillsammans med ett inspirerande utdrag om vad du gör. Skicka dessa via e-post till info@ulos2021.fi. Vi använder bilder och texter på evenemangets webbplats och i evenemanget sociala kanalerna.

Länka materialet relaterat till din workshop och föreläsning direkt till  Mappa.fi, om de är tillgängliga online. Om material kommer senare, kan det sedan länkas senare till mappa. Sätt  Ulos2021 som ärende.

För programansvariga erbjuder vi även gratis plats för broschyrer under evenemanget. Naturligtvis,  är du också välkommen att presentera dina aktiviteter och dela ut ditt material vid en tidpunkt som passar dig.  Läs mer om minimässorna och anmäl dig!

Följ @ulosutout på Facebook, Instagram och Twitter!

Använd hashtaggen #ulos2021 när du publicerar händelser om evenemanget eller ditt program.