Ohjelmantekijöille

Tällä sivulla viestimme ohjelmantekijöille kaikesta tärkeästä tapahtumaan liittyvästä. Sivun tiedot koskevat vain ohjelmantekijöitä!

Ulos-Ut-Out -tapahtuma järjestetään 15.-17.6.2021, tavalla tai toisella!

Kiitos kaikille, jotka olette vahvistaneet ohjelmanne ja osallistumisenne vuoden 2021 -tapahtumaan. Täydennetty ohjelma ja mahdolliset muutokset järjestelyissä julkistetaan tammikuussa 2021.

Ulos-Ut-Out on saanut huiman suosion ja tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 350 osallistujaa. Järjestelyjen lähtökohtana on laadukas ja turvallinen tapahtuma, jossa uusien tietojen ja taitojen lisäksi osallistujille on tarjolla ainutlaatuisia elämyksiä luonnossa sekä yhdessä tekemisen meininkiä. Me tehdään yhdessä Ulos-Ut-Out kesällä 2021, joko alkuperäisen suunnitelman mukaan tai olosuhteisiin turvalliseksi sovitettuna!

Varaudumme tässä vaiheessa muuttuvaan koronatilanteeseen erilaisilla suunnitelmilla. Tapahtuman ajankohta on toteutustavasta riippumatta 15.-17.6.2020 ja ohjelma pyritään haasteista huolimatta säilyttämään vuorovaikutteisena, toiminnallisena ja elämyksellisenä.

Tapahtuman toteuttamiseksi meillä on seuraavia vaihtoehtoja:
  1. Alkuperäisen suunnitelman mukaan
  2. Luennot ja pyöreän pöydän keskustelut toteutetaan verkossa, työpajat ja elämysohjelma paikan päällä Nurmeksessa paikalliset rajoitukset huomioiden.
  3. Luennot ja pyöreänpöydän keskustelut toteutetaan verkossa ja työpajoja ja elämysohjelmaa hajautetaan muutamille eri paikkakunnille.
  4. Luennot ja pyöreänpöydän keskustelut toteutetaan verkossa ja työpajat ja elämysohjelma sovitetaan sellaisiksi, että niitä voi kukin tehdä verkon välityksellä omassa lähiympäristössään esim. työyhteisöjen tai paikallisverkostojen kesken.
Ohjelmien tallennukseen on seuraavia vaihtoehtoja :

A. Puheenvuoroja ja työpajoja sekä muuta ohjelmaa tallennetaan ammattimaisesti talvella Nurmeksessa pienen esimerkkiryhmän osallistuessa.

B. Puheenvuorot ja työpajojen vetäjät tallentavat itse työpajaohjeensa esim. videon muotoon ja lähettävät materiaalit järjestäjille.

C. Osa ohjelmasta (esim. pyöreät pöydät ja verkostojen tapaamiset, myös osa työpajoista) järjestetään streamattuna suoraan tapahtumaan siten, että niihin osallistuvat voivat keskustella ja toimia yhdessä välimatkoista huolimatta.

Tässä vielä muutama huomio käytännön järjestelyistä:
  • Mikäli tapahtuma joudutaan koronatilanteen vuoksi siirtämään kokonaan verkkoon (tai osallistut itse tekemälläsi tallenteella tai etäyhteydellä), saat palautuksen osallistumismaksustasi.
  • Huomaa, että järjestäjät eivät vastaa matka- ja majoitusvarauksista. Muuta / peruuta tarvittaessa matkalippusi ja majoitusvarauksesi. Kaikkien sisämajoituksen varanneiden kannattaa varmistaa oman varauksensa tilanne suoraan majoittajilta.
  • Tapahtuman osallistujien ilmoittautuminen on toistaiseksi keskeytetty. Ilmoittautuminen avautuu jälleen 1.2.2021 kun ohjelma ja mahdolliset muutokset järjestelyissä ovat varmistuneet.
  • Ohjelma on runsas ja monipuolinen, tästä huolimatta uudetkin ideat ja ehdotukset ovat edelleen tervetulleita!
  • Lue lisää järjestelyistä päivittyvästä tiedotteesta!

Seuraavalla kyselyllä kartoitamme teidän ohjelman tekijöiden ajatuksia eri vaihtoehtojen toteuttamiseksi. Luodaan yhdessä uusi tapa kommunikoida hyvistä toimintatavoista aikana, jolloin ulko-opetus on tärkeämpää kuin koskaan. Hankalasta tilanteesta huolimatta uskomme, että Ulos-Ut-Out on vuoden 2021 tapaus ja sen vaikutukset ulottuvat kauas. Tehdään tästä yhdessä iso. Kiitos kun olet mukana!

Tallenteet

Tallenteiden teon voi aloittaa vaikka heti! Lähetä valmis aineisto tiedotomuodoissa mp4 (videot), pdf ja ppt (tulostettavat ohjeet ja esitysdiat) sähköpostitse: maija.ihantola@luontokoulut.fi

Tulossa: Tähän kootaan vinkkejä omien videoiden tekoon.

Tulossa(?): Ennakkotilaisuus Nurmeksessa talvella 2021, jossa osa ohjelmasta tallennetaan ammattimaisesti.

Tallenteet säilytetään ulos2021.fi -verkkosivuilla sekä luokiteltuna MAPPA.fi -palvelussa ja ne tarjotaan kaikkien opettajien ja kasvattajien käyttöön syksyllä 2021.

Ilmoittautuminen

Myös kaikkien ohjelmantekijöiden tulee ilmoittautua osallistujaksi tapahtumaan. Jos olet jo ilmoittautunut, ilmoittautumisesi on voimassa vuonna 2021! Uusia ilmoittautumisia otetaan vastaan helmikuussa 2021.

Poikkeus: Jos et tulet vetämään vain oman ohjelmanumerosi, etkä osallistu muuhun tapahtumaan, älä ilmoittaudu. Ilmoita poikkeuksesta osoitteeseen info@ulos2021.fi

Ohjelmantekijöiden alennettu osallistumismaksu on 80€. Huom! Yksi alennettu osallistumismaksu per työpaja, puheenvuoro tai pyöreä pöytä. Mahdolliset lisähenkilöt puheenvuoroissa ja työpajoissa ilmoittautuvat tapahtumaan osallistujana (Early Bird -osallistumismaksu on 100€). Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja se sisältää ohjelmaan merkityt ruokailut.

Lisäohje ilmoittautumislomakkeen täyttöön: Valitse oman ohjelmasi ajankohtana alasvetovalikon alin vaihtoehto “omat retket ja seikkailut”. Näin valitsemalla et vie paikkaa omasta työpajastasi.

Ryhmävaraukset: Jos teitä on isompi porukka (osallistujia ja/tai ohjelmantekijöitä), jolla sama maksaja, älä käytä alla olevaa lomaketta, vaan ota yhteyttä info@ulos2021.fi. Ilmoita viestissäsi osallistujien lukumäärä sekä laskutustiedot. Lähetämme teille lisäohjeita!

Majoitus

Teltta- ja riippumattomajoitus on maksuton. Tutustu myös muihin majoitusvaihtoehtoihin ja varausohjeisiin. Sisämajoitusta on saatavana vain rajoitettu määrä!

Viestintä & Mappa.fi

Tarjoamme ohjelmantekijöille lisänäkyvyyttä monipuolisesti tapahtuman viestinnässä! Hyödynnä tämä mahdollisuus ja lähetä meille valokuvia ohjelmastasi ja itsestäsi sekä innostava tekstinpätkä, joka kertoo tekemisestäsi. Lähetä nämä mieluiten tämän sivun lomakkeelle tai sähköpostitse info@ulos2021.fi . Käytämme kuvia ja tekstejä tapahtuman verkkosivuilla ja somekanavissa.

Linkitä työpajaasi ja luentoosi liittyvät materiaalit vaikka heti Mappa.fi -palveluun, mikäli ne on saatavana verkossa. Mikäli materiaaleja on vasta tulossa, voit linkittää ne Mappaan myöhemmin. Laita yhdeksi asiasanaksi Ulos2021 !

Ota seurantaan @ulosutout Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!
Käytä hästägiä #ulos2021, kun viestit itse tapahtumasta tai ohjelmastasi.

Minimessut

Tarjoamme ohjelmaa tuottaville tahoille maksutta paikan esitteille ja/tai roll-upille minimessuilla. Esitteet sijoitetaan Pielisareenalle pöydälle tai telineeseen, roll-upit seinien viereen järjestäjien ohjeiden mukaan. Roll-Upit ja esitteet eivät ole samassa paikassa.

Halutessasi voit varata myös oman esittelypisteen (sis. pöytä) alennettuun hintaan 100€.

Lue lisää minimessuista ja ilmoittaudu mukaan!

Kulkuyhteydet

Suosithan joukkoliikennettä! Järjestämme yhteiskuljetuksia Nurmekseen ainakin Kuopiosta, Joensuusta, Oulusta, Vaasasta, Pietarsaaresta ja Kokkolasta. Lue lisää kulkuyhteyksistä >

Lapset ja perheet

Haluaisitko yhdistää Ulos-Ut-Out -tapahtuman perheen yhteiseen lomareissuun? Olemme huomioineet myös perheet järjestelyissä: Voit varata majoituksen koko perheellesi ja Nurmeksen seudulla on monenlaista tekemistä eri-ikäisille lapsille. Huomioithan kuitenkin, että tapahtuman ohjelma on tarkoitettu aikuisille. Tarvittaessa voit kysyä apua lastenhoitoon päiväohjelman ajaksi Martta Ahoselta (Nurmeksen 4H), puh. 045 111 203 36

Korjaa ohjelmasi tietoja & lisää kuvia!

MUUTOSLOMAKE:

* pakollinen tieto

Acceptable file types: doc,docx,pdf,txt,gif,jpg,jpeg,png.
Maximum file size: 1.5mb.