Ohjelmantekijöille

Tällä sivulla viestimme ohjelmantekijöille kaikesta tärkeästä tapahtumaan liittyvästä. Sivun tiedot koskevat vain ohjelmantekijöitä!

Ulos-Ut-Out -tapahtuma järjestetään 15.-17.6.2021, tavalla tai toisella!

Ulos-Ut-Out on saanut huiman suosion ja tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 350 osallistujaa. Järjestelyjen lähtökohtana on laadukas ja turvallinen tapahtuma, jossa uusien tietojen ja taitojen lisäksi osallistujille on tarjolla ainutlaatuisia elämyksiä luonnossa sekä yhdessä tekemisen meininkiä.

Varaudumme tässä vaiheessa muuttuvaan koronatilanteeseen erilaisilla suunnitelmilla. Tapahtuman ajankohta on toteutustavasta riippumatta 15.-17.6.2021 ja ohjelma pyritään haasteista huolimatta säilyttämään vuorovaikutteisena, toiminnallisena ja elämyksellisenä. Täydennetty ohjelma ja mahdolliset muutokset järjestelyissä julkistetaan tammikuussa 2021.

Tapahtuman toteuttamiseksi meillä on seuraavia vaihtoehtoja:
 1. Alkuperäisen suunnitelman mukaan
 2. Luennot ja pyöreän pöydän keskustelut toteutetaan verkossa, työpajat ja elämysohjelma paikan päällä Nurmeksessa paikalliset rajoitukset huomioiden.
 3. Luennot ja pyöreänpöydän keskustelut toteutetaan verkossa ja työpajoja ja elämysohjelmaa hajautetaan muutamille eri paikkakunnille.
 4. Luennot ja pyöreänpöydän keskustelut toteutetaan verkossa ja työpajat ja elämysohjelma sovitetaan sellaisiksi, että niitä voi kukin tehdä verkon välityksellä omassa lähiympäristössään esim. työyhteisöjen tai paikallisverkostojen kesken.
Ohjelmien tallennukseen on seuraavia vaihtoehtoja :
 1. Puheenvuoroja ja työpajoja sekä muuta ohjelmaa tallennetaan ammattimaisesti talvella Nurmeksessa pienen esimerkkiryhmän osallistuessa.
 2. Puhujat ja työpajojen vetäjät tallentavat itse työpajaohjeensa esim. videon muotoon ja lähettävät materiaalit järjestäjille.
 3. Osa ohjelmasta (esim. pyöreät pöydät ja verkostojen tapaamiset, myös osa työpajoista) järjestetään streamattuna suoraan tapahtumaan siten, että niihin osallistuvat voivat keskustella ja toimia yhdessä välimatkoista huolimatta.

Täytäthän kyselyn, jolla kartoitamme teidän ohjelman tekijöiden ajatuksia eri vaihtoehtojen toteuttamiseksi. Luodaan yhdessä uusi tapa kommunikoida hyvistä toimintatavoista aikana, jolloin ulko-opetus on tärkeämpää kuin koskaan. Hankalasta tilanteesta huolimatta uskomme, että Ulos-Ut-Out on vuoden 2021 tapaus ja sen vaikutukset ulottuvat kauas. Tehdään tästä yhdessä iso, joko alkuperäisen suunnitelman mukaan tai olosuhteisiin turvalliseksi sovitettuna! Kiitos kun olet mukana!

> Täytä kysely tästä <

(30.11.2020 mennessä)


Lyhyesti ilmoittautumisesta:
 • Mikäli tapahtuma joudutaan koronatilanteen vuoksi siirtämään kokonaan verkkoon (tai osallistut itse tekemälläsi tallenteella tai etäyhteydellä), saat palautuksen osallistumismaksustasi.
 • Huomaa, että järjestäjät eivät vastaa matka- ja majoitusvarauksista. Muuta / peruuta tarvittaessa matkalippusi ja majoitusvarauksesi. Kaikkien sisämajoituksen varanneiden kannattaa varmistaa oman varauksensa tilanne suoraan majoittajilta.
 • Tapahtuman osallistujien ilmoittautuminen on toistaiseksi keskeytetty. Ilmoittautuminen avautuu jälleen 1.2.2021 kun ohjelma ja mahdolliset muutokset järjestelyissä ovat varmistuneet.
 • Lue lisää ohjelmatekijöiden ilmoittautumisesta ja majoituksesta >
 • Lue lisää järjestelyistä päivittyvästä tiedotteesta!


Tallenteet

Tallenteiden teon voi aloittaa vaikka heti! Lähetä valmis aineisto tiedotomuodoissa mp4 (videot), pdf ja ppt (tulostettavat ohjeet ja esitysdiat) sähköpostitse: maija.ihantola@luontokoulut.fi

Tulossa: Tähän kootaan vinkkejä omien videoiden tekoon.

Tulossa(?): Ennakkotilaisuus Nurmeksessa talvella 2021, jossa osa ohjelmasta tallennetaan ammattimaisesti.

Tallenteet säilytetään ulos2021.fi -verkkosivuilla sekä luokiteltuna MAPPA.fi -palvelussa ja ne tarjotaan kaikkien opettajien ja kasvattajien käyttöön syksyllä 2021.


Viestintä

Tarjoamme ohjelmantekijöille lisänäkyvyyttä monipuolisesti tapahtuman viestinnässä! Hyödynnä tämä mahdollisuus ja lähetä meille valokuvia ohjelmastasi ja itsestäsi sekä innostava tekstinpätkä, joka kertoo tekemisestäsi. Lähetä nämä mieluiten tämän sivun lomakkeelle tai sähköpostitse info@ulos2021.fi . Käytämme kuvia ja tekstejä tapahtuman verkkosivuilla ja somekanavissa.

Linkitä työpajaasi ja luentoosi liittyvät materiaalit vaikka heti Mappa.fi -palveluun, mikäli ne on saatavana verkossa. Mikäli materiaaleja on vasta tulossa, voit linkittää ne Mappaan myöhemmin. Laita yhdeksi asiasanaksi Ulos2021 !

Ota seurantaan @ulosutout Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!
Käytä hästägiä #ulos2021, kun viestit itse tapahtumasta tai ohjelmastasi.


Korjaa ohjelmasi tietoja & lisää kuvia!

MUUTOSLOMAKE:

* pakollinen tieto

Acceptable file types: doc,docx,pdf,txt,gif,jpg,jpeg,png.
Maximum file size: 1.5mb.