ULOS on IN – Ikkuna ulkona oppimiseen 9.-21.11.2021

Tapahtumasovellus

ULOS on IN 2021 toteutetaan tapahtumasovelluksella, joka on kehitetty yhteistyössä Cometa Solutionsin kanssa. Sovellukseen on mahdollista tutustua nyt jo etukäteen, jotta tapahtuman aikana ei tarvitse liiemmin ihmetellä, mistä mikäkin asia löytyy ja miten alusta toimii. Perehdytysvideosta (alempana) saa hyvän käsityksen alustasta, vaikka pieniä muutoksia videolla esiteltyyn versioon vielä tehdäänkin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ULOS on IN -tapahtumaan käynnistyy lokakuussa ja kaikille ilmoittautuneille lähetetään sähköposti, joka sisältää rekisteröitymislinkin tapahtumasovellukseen. (Jos viestiä ei silloin kuulu, kannattaa varmuuden vuoksi tarkistaa myös roskaposti.) Tapahtumasovellus toimii tietokoneen tai mobiililaitteen verkkoselaimessa ja se pyörii parhaiten Google Chromella, jolla on kaikki sovelluksen ominaisuudet käytössä. Mikäli et voi tai halua käyttää Chromea, myös Firefox käy. Avaa linkki selaimessa, jolla aiot käyttää järjestelmää. Linkki vie sinut rekisteröitymissivulle. Rekisteröitymisen jälkeen selain ohjaa sinut tapahtumasovelluksen etusivulle, tapahtuman aulaan.  Sovellusta ei siis tarvitse asentaa, vaan sitä voi käyttää selaimella (Google Chrome tai Firefox).

Valmistautuminen tapahtumaan

Voit osallistua juuri niin vähän tai paljon kuin haluat. Varaa aikaa reilu tunti ja kuuntele se kaikista kiinnostavin luento ja kirjoita ajatuksiasi virtuaaliseen vieraskirjaan tai poimi jokaiselle päivälle jotakin ja käy kiinnostavia keskusteluja fiiliksissä. Toivomme, että pystyt heittämään kiireet ainakin hetkeksi pois, ja ammentaa tapahtumasta täysipainoisesti sen mitä tarvitset ja silloin kun sinulle sopii.

Tässä tapahtumassa on lupa käpertyä villasukat jalassa vilttiin ja sohvalle, ota vaikka kupponen kuumaa juomaa seuraksi. Ohjelmassa on tutkitun tiedon lisäksi myös musiikkia, tarinoita ja virtuaallisia retkiä, jotka sopivat myös rennommaksi iltaohjelmaksi.

Jos haluat osallistua tapahtumaan mieluummin ulkona luonnossa, niin sehän sopii. Nappaa kuulokkeet mukaan ja mene lähimetsään. Kannattaa vaan pukeutua marraskuiseen säähän sopivasti ja pakata mukaan myös lisävirtapankki, ehkä myös vähän eväitä, ja lämmintä juomaa.

Vuorovaikutuksesta vielä muutama sana. Sinä osallistujana olet tekemässä tätä tapahtumaa. Olet tervetullut kertomaan ajatuksiasi fiiliksiin sekä jättämään terveisesi vieraskirjaan. Nuotiopaikalla voit myös käydä LIVE-keskusteluja muiden osallistujien kanssa.

Moni tapahtuman ohjelma on tarjolla koko ajan, eli voit rakentaa omaan päivärytmiisi sopivan tapahtuman. Osa ohjelmasta esitetään kuitenkin tiettyinä teemapäivinä, jolloin pureudumme laajemmin kyseiseen aiheeseen. Tämä mahdollistaa vahvemman vuorovaikutuksen osallistujien välillä juuri kyseiseen teemaan liittyen. Viikonloppuisin kaikki ohjelma on saatavilla mihin aikaan tahansa.

Lisäämme tälle sivulla lisätietoja tapahtumasovelluksen käytöstä sekä muuta hyödyllistä tietoa lähempänä tapahtumaa.

Keskustelu Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa: #ulos2021

Päivitetty 16.9.2021

Perehdytys tapahtumasovelluksen käyttöön. Video on tehty kesän 2021 tapahtumaa varten ja ULOS on IN -tapahtuman alusta poikkeaa hieman tässä esitetystä. Ohjeet päivitetään lähempänä tapahtumaa.

Seuraavat ohjeet koskevat lähinnä alustan LIVE-tilaa, joka on kuitenkin näillä näkymin huomattavasti pienemmässä roolissa ULOS on IN -tapahtumassa. Ilman LIVE-tilaakin siis pärjäät!

Tässä tiedostossa ohjeita ongelmatilanteisiin, jos LIVE-tila ei meinaa onnistua. Muista myös, että suljet kaikki muut ohjelmat, paitsi tapahtuma-alustan.