Ulos-Ut-Out 15.-17.6.2021 verkossa ja lähiluonnossasi!


Päivitetty 11.6.2021: Lisätty video, jolla esitellään työpajojen, pyöreiden pöytien ja minimessujen livetilaa ja sen käyttöä.

Osallistujien perehdytys tapahtuma-alustan käyttöön

Kuten jo tiedättekin, vuoden 2021 tapahtuma järjestetään poikkeuksellisesti etäyhteyksin koronan vuoksi. Virtuaalisuudesta huolimatta kyseessä ei ole mikään tavallinen webinaari; toiminnallinen ja vuorovaikutteinen ohjelma toteutetaan ainutlaatuisen yhteistyön voimin upouudella tapahtuma-alustalla.

Tapahtuma-alustaan on hyvä tutustua etukäteen, jotta tapahtuman aikana ei tarvitse liiemmin ihmetellä, mistä mikäkin asia löytyy ja miten alusta toimii. Olemmekin koostaneet teitä osallistujia varten videon, jonka avulla pääsette tutustumaan tapahtuma-alustan käyttöön ohjatusti hyvissä ajoin jo ennen varsinaista H-hetkeä. Nähdään viikon päästä!

Tässä tiedostossa ohjeita ongelmatilanteisiin, jos LIVE-tila ei meinaa onnistua. Muista myös, että suljet kaikki muut ohjelmat, paitsi tapahtuma-alustan.

Osallistujien infomeili nro 1 (lähetetty sähköpostilla 9.6.2021)

Tervetuloa ulkona oppimisen suurtapahtumaan ONLINE

ULOS–UT–OUT tehdään yhdessä; tapahtumaan on ilmoittautunut huikeat 400 osallistujaa!

Tähän sähköpostiin on koottu paljon tietoa tapahtuman käytännön järjestelyistä. Tapahtuma löytyy myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Huomioithan, että mahdollisuus ohjelmamuutoksiin on päättynyt ja ilmoittautuminen tapahtumaan on sitova. Keskustelu Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa: #ulos2021

YLEISTÄ:

Vuoden 2021 ULOS–UT–OUT järjestetään poikkeuksellisesti kokonaan ONLINE-tapahtumana koronan vuoksi. Olemme kehitelleet ainutlaatuisen yhteistyön voimin upouuden tapahtuma-alustan, joka on suunniteltu kevyeksi, helppokäyttöiseksi ja vuorovaikutteiseksi. Tapahtuma-alusta toimii tietokoneen tai mobiililaitteen verkkoselaimessa ja se pyörii parhaiten Google Chromella, jolla on kaikki sovelluksen ominaisuudet käytössä. Mikäli et voi tai halua käyttää Chromea, myös Firefox käy.

Tapahtuma-alustalle rekisteröityminen ja siirtyminen: Tapahtumasovellus avataan osallistujille 10-11.6. Kaikille osallistujille lähetetään sähköposti, joka sisältää rekisteröitymislinkin. Jos viestiä ei kuulu, kannattaa varmuuden vuoksi tarkistaa myös roskaposti. Avaa linkki selaimessa, jolla aiot käyttää järjestelmää. Linkki vie sinut rekisteröitymissivulle. Rekisteröitymisen jälkeen selain ohjaa sinut tapahtumasovelluksen etusivulle, tapahtuman aulaan. 

Sovellusta ei siis tarvitse asentaa, vaan voit käyttää sitä linkistä suoraan selaimessa.

TAPAHTUMAAN VALMISTAUTUMINEN:

Rekisteröidy tapahtuma-alustalle etukäteen, jotta pääset tutustumaan alustaan ja sen käyttöön ennen tapahtumaa. Hyvä idea on myös katsoa perehdytysvideo tapahtuma-alustan käyttöön (tällä sivulle ylempänä)

Sinun kannattaa miettiä etukäteen sopivia luonnonympäristöjä, joissa voit osallistua valitsemiisi työpajoihin. Lataa mobiililaitteesi akku jo edeltävänä iltana. Varustaudu työpajoihin säänmukaisin ulkovaattein. Huomioi, että kesäillat saattavat olla yllättävän viileitä! Pakkaa mukaan myös lisävirtapankki eli powerbank, kuulokkeet ja mikrofoni, hyvät eväät sekä riittävästi juomaa, myös hyttysmyrkky voi olla tarpeen.. 

Osallistumiseen kannattaa varata riittävästi aikaa ja heittää kiireet pois. Sen vuoksi suosittelemme miettimään tarvittaessa lastenhoitojärjestelyt sekä suunnittelemaan päivän ruokailut ja muut arkiset puuhat siten, että voit osallistua juuri niin täysipainoisesti tapahtumaan kuin haluat. Illalla on lupa ottaa rennosti, jolloin tietokoneen tai mobiililaitteen voi halutessaan kytkeä myös isompaan näyttöön. Käperry sohvalle lasillisen tai teekupposen kanssa ja nauti iltaohjelmasta. Jos taas haluat olla vuorovaikutuksessa muiden osallistujien kanssa, voit ottaa puhelimen syliisi ja istahtaa kaikessa rauhassa jutustelemaan virtuaalisille iltanuotioille. Se onnistuu niin sohvalta kuin vaikkapa saunan terassilta.


Huomaa, että tapahtumassa on myös paljon sellaista ohjelmaa, johon ei ole tarvinnut ilmoittautua etukäteen: keskiviikkoaamun linturetkelle voi ponnistaa vaikka koko perheen voimin tai ottaa ystävän mukaan. Elokuvat ovat katsottavissa jo heti, kun pääset tapahtumasovellukseen,  Lajiprojektiin voit osallistua koko tapahtuman alusta sen päättymiseen saakka ja minimessuilla päivystää koko joukko innostavia esittelijöitä ohjelman taukojen aikana. Jos jotakin peruuntuu, tai et ole muistanut ilmoittautua ohjelmiin etukäteen, myös kaikki puheenvuorot ja luennot ovat avoimia. Voit siis astua niihin sisään milloin haluat.

Lähetämme sinulle vielä lisätietoja tapahtumasovelluksen käytöstä sekä muuta hyödyllistä tietoa ennen tapahtumaa.